Membres de les policies, a la Gran Via. Autor: David B.

Aplaudiment fraternal als sanitaris que lluiten contra el Covid-19 al Parc Taulí

Fraternal i recíproc aplaudiment dels cossos de seguretat als sanitaris del Parc Taulí. Aquest diumenge, a les 20 hores, mentre milers de persones a Sabadell, la resta de Catalunya i d’Espanya sortien al balcó per aplaudir els metges, infermers, auxiliars i tot el personal que planta cara en primera línia al Covid-19, membres sobretot de la Policia Municipal i dels Mossos d’Esquadra però també de la Policia Nacional, Protecció Civil o Bombers s’han concentrat a la Gran Via per donar escalf i rendir tribut a les bates blanques. 

Els sanitaris donen la cara en primera línia contra el nou coronavirus, el Covid-19. No és una singularitat agradable, però tampoc cal amagar-la: el Covid-19 està colpejant fort Sabadell, més que altres municipis. 214 ingressats a l’hospital i 27 persones mortes en només la primera setmana de la pandèmia a peu de carrer. Un centenar, potser més a hores d’ara, de professionals aïllats. I un hospital, que mai ha anat sobrat de recursos, davant potser el major repte de la seva història.

Foto portada: personal del Taulí, aplaudint. Autor: David B.
Personal del Taulí, aplaudint. Autor: David B.

Els sanitaris, però, s’han convertit en el símbol cívic de la lluita contra un virus que ha arribat, com arriben les males notícies, de cop i ha deixat trasbalsada la ciutadania, reclosa majorment a casa seva complint les restriccions de l’estat d’alarma, amb el seu dia a dia aturat en el que s’espera sigui un parèntesi però es tem sigui un punt i apart.

20 hores: punt de trobada

Els aplaudiments a les vuit del vespre s’han convertit en aquesta setmana en un punt de trobada, en quelcom comunitari, per donar i donar-se ànims. Aquest diumenge l’epicentre d’aquest moment de germanor s’ha traslladat a la Gran Via, on membres de la Policia Municipal de Sabadell però també d’altres municipis, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, Bombers, Protecció Civil han aplaudit a l’uníson el personal de l’hospital. Alguns han pogut sortir al carrer: personal de neteja, seguretat o alguns sanitaris, amb bates blanques i en molts casos mascaretes. Altres ho han seguit des de les finestres del recinte hospitalari. La majoria, a més, s’han sumat als aplaudiments, que s’han convertit en recíprocs, com també ho han fet, molts mòbil en mà gravant en vídeo, desenes de veïns dels blocs de la Gran Via, que han volgut immortalitzar el moment.

Veïns de la Gran Via, aplaudint. Autor: J.d.A
Veïns de la Gran Via, aplaudint i gravant l’escena. Autor: J.d.A

L’acte no ha durat més de 10 minuts, i s’ha tallat parcialment el trànsit de la Gran Via durant poc menys de mitja hora. Un cop passats uns minuts sobre les vuit del vespre, tothom, amb bata o uniforme, han tornat al servei públic, no sense donar-se ànims.

Foto portada: membres de les policies i personal sanitari, aplaudint-se. Autor: David B.