Mosaico de Sonidos, OSV

L’OSV participa en el projecte amb discapacitats ‘Mosaico de Sonidos’

Des de fa un any diversos membres de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) participen en el projecte social ‘Mosaico de Sonidos’, que integra orquestres simfòniques i persones amb discapacitat intel·lectual, impulsat per l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques.

El projecte es va iniciar al febrer de 2016 i un cop al mes els participants han pogut fer diversos tallers i familiaritzar-se amb els instruments. Aquest projecte que pretén promoure els drets i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva participació en activitats musicals, que es realitza conjuntament a tot l’Estat Espanyol, hi participen 14 orquestres simfòniques i 228 persones amb discapacitat intel·lectual. Concretament a Sabadell hi participen membres de Xalest, Andi, Cipo i Atendis.

Com a colofó del projecte, els 17 participants amb discapacitat intel·lectual realitzaran dos concerts juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 24 de març a la Faràndula i el 25 de març al Palau de la Música Catalana. En aquests dos recitals estrenaran l’obra de Emilio Aragón, La flor más grande del mundo, basada en el conte del Premi Nobel de Literatura, José Saramago,  que duu el mateix nom.

En aquest concert els participants s’integraran amb l’OSV i tocaran quatre violins, dos violoncels, dues guitarres, tres xilòfons, un tambor, un güiro, tres panderetes i una cortina. A part de participar en la coreografia i posada en escena, interpretaran una microcomposició pròpia que te relació amb el conte.

Foto portada: un moment de l’assaig, aquest dilluns a la seu de l’OSV. Autor: David B.