Confinem els cotxes, recuperem la ciutat. Autor: David B.

17 entitats, contra l’autocine

17 entitats dels àmbits de la cultura, mobilitat, ecologistes i veïnals consideren que la proposta de l’Ajuntament  d’obrir un autocinema a l’aparcament de l’OAR Gràcia els dissabtes de juliol “és una programació excloent a què no poden accedir totes les famílies”.

Bicicleta Club de Catalunya, l’ADENC, l’Agrupació de Veïns de Gràcia, Massa Crítica Sabadell, Camí Escolar Sabadell, el col·lectiu Protegim els vienants, la cooperativa d’aliments El Rodal o Cicloamics Sabadell, entre altres col·lectius, s’han posicionat en contra de la proposta de l’autocine presentada per l’Ajuntament la passada setmana dins de la programació cultural durant pels mesos d’estiu. D’altra banda animen “l’Ajuntament a treballar en alternatives més justes pels veïns de Sabadell i pel medi ambient”.

“No tothom té cotxe”

“Volem expressar la nostra disconformitat amb la proposta de l’autocine. La programació en un autocinema serà accessible només a famílies que tenen un cotxe. Recordem que a molts barris de Sabadell les rendes són humils i que molts veïns de la nostra ciutat no disposen d’un cotxe propi”, asseguren les entitats signants en un comunicat.

“No estem conformes amb l’obertura d’un autocine a Sabadell també per motius mediambientals”, asseguren que “l’autocine fomenta l’ús del cotxe i aquests desplaçaments incrementarien l’emissió de gasos contaminants que perjudiquen la salut pública”. Les entitats signants subratllen que “l’obertura d’un autocine contradiu els mateixos principis de lluita contra l’emergència climàtica que va aprovar el propi Ajuntament a principis de l’any” i insisteixen que “cada gota compta en la lluita contra la contaminació de l’aire”.

D’altra banda demanen a l’Ajuntament “buscar solucions d’un cinema a la fresca més just socialment, que arribi a tots els barris i famílies i que permeti guardar alhora el distanciament social”. Proposen “programar cinema a la fresca en un espai obert, com podria ser al Parc Central del Vallès o a les places dels barris, permetria guardar distàncies entre unitats familiars, seria accessible a tothom, tinguin cotxe o no, i permetria que la ciutadania ens hi desplacéssim sense contaminar: a peu, en patinet, en bicicleta o en transport públic”.

Foto portada: acció Confinem els cotxes, recuperem la ciutat. Autor: David B.