Foto portada: un arbre tallat a la plaça Jaume Viladoms, fa unes setmanes. Autor: O.Orriols.

A l’espera de les obres, el Pla d’Arbrat segueix desplegant-se: 545.000 euros més

Fa quatre mesos l’Ajuntament va aprovar el projecte per posar al dia els arbres en tres dels set districtes de la ciutat (els districtes 1, 2 i 3). Aquest dilluns s’ha aprovat el projecte pels quatre districtes restants. Les actuacions a peu de carrer però encara trigaran. 

Ara es destinaran 545.000 euros per fer obres de manteniment als districtes 4 (Can Rull, Concòrdia, Can Llong…), 5 (Merinals, Gràcia, Can Feu), 6 (els quatre barris del sud: Espronceda, Campoamor, Les Termes i la Creu de Barberà) i també al districte 7 (Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou de la Salut). Un cop acabi tota la part burocràtica, cosa per a la qual falten encara mesos, les obres s’hauran de fer en dos mesos i mig. En total hi haurà actuacions a 655 arbres dels quatre districtes.

Entre el lot aprovat a l’octubre i l’ara aprovat, s’invertiran més de 850.000 euros. A banda d’aquests dos contractes hi ha un altre pendent, de 175.000. euros per fer obres que permetin reposar aquells arbres morts o malalts. Tot plegat més d’un milió d’euros per posar els arbres més o menys al dia.

Què és el Pla director de l’arbrat viari i quants arbres es plantaran?

El Pla director de l’arbrat viari es va aprovar en l’anterior mandat municipal. Se centra només en els arbres plantats a vials i voreres. És a dir, no als plantats als parcs. Preveu invertir 2,24 milions d’euros en 10 anys per potenciar els arbres a la ciutat. Es preveu seleccionar les espècies per minimitzar molèsties (per exemple, al·lèrgies) i establir l’arbre com un element estructurador de la ciutat, i no només decoratiu.

Més informació: 

Prop de 500.000 euros per plantar 500 nous arbres

Foto portada: l’arrel d’un arbre, tallada. Autor: cedida.