Riu Ripoll. Autor: David B.

Acord de millora pel riu Ripoll

Aquest dijous s’ha presentat el conveni conjunt entre els ajuntaments de Sabadell i de Castellar del Vallès amb l’Agència Catalana de l’Aigua per impulsar accions de custòdia per la millora del riu Ripoll.

El conveni preveu diverses actuacions durant els propers quatre anys en el tram comprès entre la zona d’esbarjo de Sant Vicenç de Jonqueres i la passera del parc de la Clota, en una superfície de 76.000 metres quadrats.

Presentació millora riu Ripoll. Autor: David B.
Presentació de les actuacions de millora al riu Ripoll. Autor: David B.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 100.000 euros perquè l’ajuntament de Sabadell pugui dur a terme l’habilitació d’un pas de fauna a l’assut del Molí de l’Amat i la retirada de vegetació invasora i potenciar el creixement de les espècies autòctones, que suma un cost total de 125.000 euros. L’objectiu d’aquestes accions és millorar la connectivitat entre els trams del riu, el pas de fauna i la restauració del bosc de ribera mediterrani, eliminant la vegetació invasora.

A Sabadell, l’Ajuntament signarà un conveni de col·laboració amb l’ADENC, per reforçar el projecte que desenvolupa des de fa 10 anys, Fes reviure el Ripoll, que busca la restauració de la flora i fauna del tram del riu al seu pas per Sabadell.

Foto portada: aspecte del riu Ripoll al seu pas pel parc de la Clota, aquest dijous. Autor: David B.