Forta pluja d'aquest dimecres. Autor: David B.

Activat el pla Inuncat per previsió de fortes tempestes el cap de setmana

L’arribada d’una massa d’aire molt fred provocarà aquest cap de setmana un important descens de les temperatures, que anirà acompanyat de pluges o tempestes intenses. L’ajuntament de Sabadell ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta, preveient tempestes intenses divendres al vespre. 

S’espera que l’aire i la pluja facin baixar de forma molt notable les temperatures, amb caigudes de fins a 10 graus les temperatures màximes actuals, aquests dies per sobre dels 30 graus amb facilitat. S’espera que la caiguda de les temperatures es noti especialment dissabte, que la previsió marca ara mateix com el dia més plujós, i diumenge. A partir de dilluns el termòmetre començaria a enfilar-se de nou, però amb certa suavitat.

Consells

L’Ajuntament demana que si es té garatge no s’hi baixi i la gent es mantingui a la planta pis, evitant deixar als patis, jardins o balcons objectes que puguin ser arrossegats o caure amb la pluja i el vent. Demanen també evitar les zones inundables, com l’entorn del riu Ripoll, tant a peu com en bicicleta o cotxe, que pot ser arrossegat per l’aigua. Protecció Civil s’afegeix a les recomanacions i demana no estacionar vehicles en zones perilloses així com evitar la conducció de nit. El Servei Català de Trànsit aconsella reduir la velocitat, augmentar la separació entre vehicles i en cas de pluges molt intenses aturar el vehicle amb els llums encesos si és possible i esperar que passi la tempesta.

Foto portada: una tempesta, a la plaça Sant Roc, l’any passat. Autor: J.d.A.