Cursa Solar. Autor: David B.

Comença a Sabadell la 15a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic

Aquest dimecres 12 de juny ha començat la 15ª Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic. Sabadell ha iniciat la seva participació amb la tercera edició de la Cursa Solar del Vallés i fins el proper 19 de juny celebrarà diverses activitats, amb l’objectiu d’incentivar un nou model energètic.

La plaça del Doctor Robert ha acollit aquest matí la tercera edició de la cursa Solar del Vallés, una competició escolar de petits vehicles solars. A l’activitat hi ha participat diverses escoles.

La ciutat acollirà altres activitats emmarcades dins de la Setmana Europea de l’Energia 2019 que pretén que els ciutadans donin importància a les energies renovables i s’apropin a un nou model energètic. La propera activitat tindrà lloc a l’Edifici Catalunya (carrer del Sol,1), aquest dimecres a les 18:15h, serà un taller d’estalvi energètic, que s’emmarca dins el projecte #Estalviapercompartir.

Dijous 13 de juny al Parc Central del Vallès, es desenvoluparà la Jornada sobre autoconsum en edificis particulars i comerços, organitzada pel Gremi d’instal·ladors de Sabadell. Paral·lelament, a la Biblioteca Vapor Badia està programada la Jornada Energia i Sistemes Digitals: el nou rol de la ciutadania. Per aquesta activitat serà necessària la inscripció prèvia.

I finalment tancant l’edició, dimecres 19 de juny es celebrarà una jornada de portes obertes per conèixer la depuradora EDAR Riu-sec. En la l’activitat es podrà conèixer el projecte CoSin (generació de gas a partir de fangs de depuradora). També caldrà inscripció prèvia per assistir-hi.

Foto portada: Cursa Solar. Autor: David B.