Foto portada: concentració aquest divendres, a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.

“Canviem el sistema; no el clima”

El moviment estudiantil Fridays for future arrela a Sabadell i aquest divendres per segona vegada unes desenes de joves s’han concentrat a la plaça Sant Roc, davant de l’Ajuntament i enmig de la pluja, per demanar plantar cara d’una vegada a l’emergència ambiental del planeta. 

El moviment Fridays for future ha emergit des del moviment estudiantil del nord d’Europa però fa setmanes que va creixent també a Espanya. A Sabadell un petit nucli de joves l’han establert des del dia 11 de maig en una primera assemblea al parc de Catalunya i des de divendres passat es concentren cada divendres a les cinc de la tarda davant l’edifici consistorial.

Concentració aquest divendres, a Sant Roc. Autor: J.d.A.
Concentració aquest divendres, a Sant Roc. Autor: J.d.A.

Aquesta setmana ho han tornat a fer, enmig de la pluja. En total una trentena de persones que demanen accions a totes les administracions (municipal, autonòmica, estatal i europees) per aturar l’emergència climàtica i l’escalfament global. Ho han fet amb pancartes amb lemes com ‘El nostre futur és de totes’, ‘Winter is not coming‘ (una derivació de la popular frase de Joc de trons Winter is coming; Se acerca el invierno), ‘Ni un grau més, ni una espècie menys’ o ‘No a la indiferència, això és una emergència’. La setmana vinent, ja han avançat que plogui o faci sol, tornaran a Sant Roc divendres a les cinc de la tarda.

Foto portada: concentració aquest divendres, a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.