Plaques solars en una escola. Autor: Ajuntament

L’Ajuntament instal·larà plaques solars en set edificis municipals

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns l’inici de la contractació de les obres per a instal·lar plaques solars fotovoltaiques per l’autoconsum a sis escoles de la ciutat i al Vapor Llonch. Les noves plaques s’instal·laran durant l’any 2020 i tindran un cost de 232.000 euros.

El Vapor Llonch i les escoles La Romànica, Sant Julià, Andreu Castells, Concòrdia, Miquel Carreres i Amadeu Vives, comptaran a partir de l’any que ve amb la implantació de panells fotovoltaics de silici a les cobertes. Amb aquesta actuació es generarà energia per l’autoconsum i els excedents de producció s’abocaran a la xarxa general i es compensaran a la factura elèctrica de forma mensual.
Es preveu que les plaques generin 138,35 MWh, el que correspon al consum anual mitjà de 50 habitatges, i es calcula una reducció de 44, 4 tones de diòxid de carboni. La inversió total prevista és de 232.000 euros i serà finançada al 50 per cent pel FEDER europeus. L’Ajuntament ha començat el procediment obert per a l’adjudicació de l’obra.

Aquestes noves plaques que tindran una potència de 102,48 Kwp se sumaran a les plaques ja instal·lades a la Granja del Pas, la deixalleria de Can Llong, les escoles Nostra Llar, Teresa Claramunt, Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol, Creu Alta, Andreu Castells, el Centre Cívic de Ca n’Oriac, el Poliesportiu Olimpia, el Centre de Formació Cal Molins i l’edifici de Cal Marcet.

Foto portada: plaques solars instal·lades a una escola de Sabadell. Autor: Ajuntament.