Vehicles municipals, elèctrics. Autor: David B.

L’Ajuntament posa al dia la seva flota de vehicles amb 24 cotxes elèctrics
L’Ajuntament ha incorporat un total de 24 vehicles elèctrics a la flota municipal, que correspon a una inversió de gairebé 820.000 euros. L’alcaldessa, Marta Farrés, ha explicat que, a més, a l’últim ple municipal es va augmentar en un milió i mig d’euros la partida destinada a la compra de vehicles elèctrics o de baixes emissions. L’objectiu final és substituir tota la flota per aquesta tipologia de vehicles.

L’ajuntament de Sabadell ha invertit gairebé 820.000 euros en la compra de 24 vehicles elèctrics, destinats a substituir la flota municipal actual per una que produeixi menys emissions de CO2. A més, l’alcaldessa ha manifestat que “durant l’últim ple, celebrat el passat dimarts 17 de setembre, es va acordar augmentar la partida destinada a la compra d’aquests vehicles menys contaminants, en un milió i mig d’euros. Així, l’objectiu és que tots els vehicles municipals, destinats a serveis tècnics i manteniment, siguin elèctrics”.

“Abans de que acabi l’any podrem dir que tres quartes parts de la flota de vehicles que tenim a l’Ajuntament serà renovada”, assegura Farrés.

L’executiu de Farrés considera que, per disminuir l’ús dels vehicles contaminants, cal donar altres opcions als ciutadans. És per això que l’acció del govern passa per comprar deu nous autobusos urbans, i per augmentar la quantitat de punts de càrrega dels cotxes a la ciutat.

Vehicles elèctric. Autor: David B.
Endoll d’un dels nous vehicles elèctrics. Autor: David B.

Cal recordar que una mostra dels nous vehicles estaran visibles al Racó del campanar, aquest divendres 20 de setembre i diumenge 22, així com inflables pels infants, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Europea. Dissabte queda anul·lada, pel pronòstic meteorològic.

El futur de la Ronda nord 

Les accions que el govern vol dur a terme inclouen una aposta forta per la Ronda nord. Farrés assegura que la construcció d’aquesta ronda permetrà “treure trànsit rodat del centre de la ciutat”. A més, afirma que és “optimista” amb l’operació del tram Terrassa-Sabadell, perquè “hi ha acord en el territori”.

“El ministeri veu clar poder fer passos en aquesta direcció”, explica. Tot i que en un principi “s’estava fent l’estudi informatiu en el conjunt del traçat, els hem dit que es focalitzin i donin prioritat al tram Sabadell-Terrassa, i hi estan d’acord”, afegeix l’alcaldessa.

De fet, la delegació de carreteres de l’Estat ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per agendar una visita, segons afirma Marta Farrés.

Més controls de velocitat 

No només amb l’objectiu de disminuir les emissions donades per l’excés de velocitat, sinó també amb la idea de reduir els accidents, l’Ajuntament intensifica els controls de velocitat. Els radars que hi ha a la ciutat, per tant, tornen a estar en funcionament. Això sí, també hi haurà cartells que informin a la població de les noves mesures.

“No volem multar, la voluntat no és recaptar diners, sinó que la gent no corri. Els senyalitzarem precisament perquè la gent no pugui al·legar que no ho sabia”, explica Farrés. Amb tot, no s’augmentarà la quantitat de radars, només s’activaran els que estaven inactius.

Foto portada: Vehicles municipals, elèctrics. Autor: David B.