La Mola, des del Parc de les Aigues. Autor: J.d.A.

Menys mals fums: cauen un 57% les emissions de NO2

El confinament va reduir els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) al Vallès Occidental un 57 per cent entre els dies 14 de març i 26 d’abril. Reduir la mobilitat ha tingut bons efectes en la qualitat de l’aire. 

La principal causa de la mala qualitat de l’aire és el trànsit i especialment el diòxid de nitrogen. Reduint la mobilitat la qualitat de l’aire va millorar de forma molt sensible al Vallès Occidental. Els nivells de diòxid de nitrogen van caure un 57 per cent entre els dies 14 de març i 26 d’abril. Van ser les quatre primeres setmanes de confinament i d’estat d’alarma, dues d’elles amb tota l’activitat productiva paralitzada excepte la més essencial. Les dades han estat fets públiques aquest dijous per l’Observatori del Consell Comarcal.

Comerç AMIC

D’altra banda, l’Institut Nacional d’Estadística ha estudiat la mobilitat durant l’estat d’alarma a partir de l’anàlisi de les dades de posició de més del 80 per cent dels mòbils. Durant aquells dies entre el 85 i el 95 per cent de la població va quedar-se a la seva àrea de residència, palesa la institució comarcal.

Foto portada: la Mola, des del Parc de les Aigües. Autor: J.d.A