Foto portada: el riu Sec, aquest dijous.

La neteja d’uns dipòsits a l’Aeroport, causa de la coloració de l’aigua del riu Sec

Preocupació pel color de les aigües del riu Sec, entre Sabadell i Badia del Vallès. El color de les aigües que procedeix de Sabadell i passa per Badia, en paral·lel al polígon comercial Via Sabadell, ha estat vermell aquest dijous al vespre. Divendres s’ha informat que el color no afecta ni la flora ni la fauna. 

Segons apunten diverses fonts, tots els protocols es van activar dijous al vespre i tant la Policia Local de Badia com la de Sabadell estan investigant la procedència del color de les aigües per buscar responsabilitats. Durant el matí de divendres, la Policia Municipal de Sabadell ha concretat l’origen de l’abocament: l’aeroport de Sabadell.

L’Ajuntament obre diligències per esbrinar el responsable de l’abocament. En tot cas, segons informen fonts municipals, no hauria de costar perquè el camp està bastant marcat: la coloració de l’aigua era conseqüència de la neteja d’uns dipòsits del camp d’aviació. En concret, de l’òxid de ferror que fan servir els avions dels Bombers per distingir les zones del bosc que han rebut un tractament durant un incendi.
Les mateixes fonts indiquen per l’òxid de ferro no és tòxic per a la vegetació, els animals ni les persones. I que va baixar pel riu Sec durant una hora de color vermell perquè el sistema de recollida de les aigües en aquest punt no està connectat al clavegueram, sinó que ho fa directament a les aigües pluvials.

Berlanga: cal revisar els protocols

El tinent d’alcalde i el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha avançat que “el consistori demanarà explicacions per aquest abocament i farà que es revisi el protocol d’actuacions en relació amb la neteja d’aquests dipòsits”.

Es normalitza el pas de les aigües

Aquest divendres al matí s’ha normalitzat el pas del riu Sec entre Sabadell i Badia. De fet, les aigües van passar vermelles durant poc més d’una hora. Membres de l’Agència Catalana de l’Aigua han inspeccionat la zona aquest matí.

Foto portada: el riu Sec, aquest dijous.