Medievàlia escalfa motors amb el concurs de cuina medieval

La Festa i Mercat Medieval, Medievàlia, es realitzarà els propers 16, 17 i 18 de maig i s’istal·larà un any més al centre de la ciutat, al voltant del Mercat Central.

Aquesta setmana els Amics de Medièvalia han celebrat la final del concurs de cuina medieval, a l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch de Sabadell. A la final del certamen hi ha arribat sis plats que complien els requisits per poder participar. Els plats han estat del més variats, xai, porc, guatlles, conill, o fins i tot unes postres anomenades Flaons del qual se’n parla en el llibre El Poema del Mío Cid.

Jessica Sánchez i Susanna Garró, estudiants de l’Escola d’Hostaleria del Vapor LLonch, s’han decidit a participar en el concurs de cuina medieval, essent la primera ocasió en la que hi participen.

En principi volíem fer un plat de carn, però al final ens vam decantar per fer unes postres anomenades Flaons. El postra és una massa farcida de formatge, mató, amb una mica d’herbes i aigua de roses. També porta mel i canyella. És un postra molt bo, no pensàvem que ho fora tant”, han assegurat Sánchez i Garró.

Elisenda Vila, va ser la guanyadora de l’edició anterior del concurs amb un plat de Galtes de porc de ral acompanyada amb salsa d’almadroc, que es podrà degustar el diumenge 18 de maig a la Fira Medievàlia, on l’Escola d’Hostaleria en prepararà 1.000 racions. La guanyadora de l’edició anterior ha participat de nou al concurs amb el plat Cua de xai farcida.

Flaons, Medievàlia
Flaons, guanyador del tercer premi del concurs. Autor: David B.

El jurat d’enguany encapçalat pel cuiner Pep Bermejo, i composat per Ramon Rosas (cuiner), Rafel Tello (Escorxador), Joan Carles Cusidó (Medievalia) i Joan Mitjans (Medievalia), ha decidit donar el primer premi al plat Boles de porc amb ceba caramel·litzada, realitzat per Llorenç Vendrell. El segon premi ha estat per Elisenda Vila (guanyadora de la darrera edició) amb el plat Cua de xai farcida, el tercer premi ha estat pels Flaons elaborats per Jessica Sánchez i Susanna Garró. El quart i cinquè premi ha estat per Carme García amb el plat Pomes farcides i Guatlles amb castanyes, respectivament. I el sisè premi ha estat per a Maria Rosa Martí amb el plat Conill de muntanya. El repartiment de premis es farà el proper diumenge 18 de maig dins de la celebració de Medievàlia.

Foto portada: Membres de l’Escola d’Hostaleria, servint el plat guanyador, amb Llorenç Vendrell (al centre). Autor: David B.