Foto portada: l'exèrcit pel parc fluvial del riu Ripoll. Autor: @joanberlanga via Twitter.

Membres de l’exèrcit fan pràctiques militars a Sabadell i Castellar

Membres de l’exèrcit han estat fent maniobres aquest dimecres tant a Sabadell com a Castellar. Diversos ciutadans han vist els militars tant al riu Ripoll com a Sant Julià d’Altura. L’Ajuntament de Sabadell rebutja de forma contundent les pràctiques militars.

Diversos militars han estat fent pràctiques aquest dimecres al matí pels espais naturals de Sabadell i Castellar. És el primer cop que es produeixen pràctiques militars a Sabadell, segons confirma l’Ajuntament.

Foto portada: militars davant la Pista Coberta. Autor: @joanberlanga via Twitter.
Foto portada: militars, a Castellar. Autor: @joanberlanga via Twitter.

El consistori sabadellenc, com també el de Castellar, ha rebutjat de forma institucional aquestes pràctiques. “Aquesta activitat no s’hauria d’haver produït mai”, mantenen els consistoris en un comunicat.

És inadmissible i una provocació la presència de l’exèrcit fent pràctiques militars; som i serem una ciutat pacifista i rebutgem qualsevol pràctica o exercici militar al nostre municipi”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC).

Per la seva part, el seu homòleg a Castellar, Ignasi Giménez (PSC) manté que “no rebem de bon grat les maniobres militars al nostre municipi”.

Possible declaració pacifista

Els governs de Sabadell i Castellar han anunciat que proposaran una declaració institucional conjunta de rebuig de l’activitat militar i per declarar Sabadell i Castellar ciutat pacifista, antimilitarista i zona lliure de pràctiques militars.

Foto portada: l’exèrcit pel parc fluvial del riu Ripoll. Autor: @joanberlanga via Twitter.