Foto portada: el cotxe bolcat. Autor: Francisco Casas Sanz via Facebook.

Menys accidents de trànsit; més víctimes mortals

El número d’accidents de trànsit als carrers de Sabadell s’ha reduït en el que va d’any, segons les dades de la Policia Municipal presentades al darrer Consell Local de Seguretat. Així hi ha menys accidents, i menys accidents amb ferits greus. La nota negativa és el número d’accidents amb víctimes mortals, que de moment ja s’ha doblat aquest any, de dos a quatre persones.

En el cas de les quatre víctimes mortals, es tracta de dues persones que anaven en motocicleta, una que anava en ciclomotor i un vianant. El número de víctimes mortals s’ha doblat aquest any:

Estem estudiant a fons tots els accidents per veure quines mesures es poden prendre per aconseguir zero morts”, ha assegurat el regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluis Perarnau.

La resta de dades mostren una tendència positiva, al parer de l’executiu municipal, ja que s’han produït fins el 3 de novembre 1.132 accidents, contra els 1.514 accidents de l’any passat. D’altra banda, hi ha hagut 707 ferits lleus i 53 ferits greus. L’any passat van haver-hi 852 ferits greus i 103 ferits greus. No obstant, per fer un balanç global de l’any caldrà esperar a acabar-lo.

Alcohol i drogues al volant

El que no es redueix és el número de conduccions sota els efectes de l’alcohol i les drogues, ja que en 10 mesos ja s’ha igualat la xifra total de l’any passat, a falta encara de les dates nadalenques quan el consum de begudes es dispara.

Pacificar carrers per reduir ferits greus

L’Ajuntament assegura que el seu objectiu és eliminar els accidents amb ferits greus. Per a tal efecte plantegen pacificar el trànsit a la via pública, reordenar la mobilitat, fomentar el transport públic i campanyes de formació i sensibilització.

Foto portada: el cotxe bolcat. Autor: Francisco Casas Sanz via Facebook.