Manifestació Urgencies Taulí

Més de 500 persones demanen millores a les Urgències del Taulí

  • Una llarga manifestació recorre la ciutat per reclamar canvis a la gestió hospitalària.

  • “Haurien de donar els premis als pacients, que aguantem estoicament a Urgències”, assegura Navas (FAV Sabadell).

Més de mig miler de persones han recorregut aquest vespre bona part de la ciutat en una llarga protesta convocada pel Col·lectiu en Defensa de les Urgències del Taulí. La protesta ha començat davant l’entrada principal de l’hospital i ha acabat dues hores després a la Clínica del Vallès.

El Col·lectiu en Defensa de les Urgències del Taulí es queixa bàsicament de dos aspectes. En primer lloc, de les llargues esperes que es pateixen quan els ciutadans van a les urgències hospitalàries. En segon lloc, de les derivacions a clíniques privades, com la Clínica del Vallès o l’Hospital General de Catalunya. En el dos casos responsabilitzen a les retallades sanitàries i el tancament de llits hospitalaris.

La protesta ha comptat amb el suport de formacions com el PSC, ICV, Entesa, EUiA, ERC, Podemos, Procés Constituent, entitats com la Federació d’Associacions de Veïns i les diverses entitats veïnals federades, sindicats com CC.OO, UGT i Catac, els iaioflautes, el 15M i altres. La comitiva ha sortit puntual de la porta principal del Taulí encapçalada per un vehicle que cridava consignes com ‘¿Qué pasa?¿Qué pasa?¡Qué no tenemos cama!’ i altres més. La protesta ha fet un llarg recorregut per la Gran Via, el carrer de les Tres Creus, la Rambla, l’avinguda de Barberà i finalment el passeig de Rubió i Ors, per acabar a la Clínica del Vallès, entitat propietat del grup sanitari IDC Salud, que rep pacients derivats del Taulí. La protesta, amb ciutadans majoritàriament d’edat avançada, s’ha allargat dues hores. A les portes de la Clínica del Vallès, el president de la FAV, Manuel Navas ha donat les gràcies pel seguiment i ha assegurat que “ha estat una protesta molt important perquè ens tinguin en compte”.

No volem derivacions de la sanitat pública a la sanitat privada. Les derivacions es paguen entre tots a causa del tancament de 150 llits al Taulí tancats per les retallades i per privatitzar la sanitat. Volen fer negoci amb la salut i no es fa negoci amb la salut”, ha assegurat.

Navas també s’ha referit al premi que ha rebut el servei d’Urgències que el distingeix per segon any consecutiu com el millor d’Espanya (més info: ‘Uns premis reconeixen de nou el Servei d’Urgències del Taulí com el millor d’Espanya’).

Si les Urgències del Taulí són les millors d’Espanya apaga y vámonos”, ha dit gràficament. “Caldria donar un premi als pacients per aguantar estoicament les esperes a Urgències”, ha dit, tot recordant que en el seu dia l’ajuntament de Sabadell va ser declarat el més transparent d’Espanya o Rodrigo Rato un dels millors ministres de la democràcia, per relativitzar el valor dels guardons.

Un cop Navas ha acabat la seva intervenció, el membre del 15M Fofo Espínola ha llegit el manifest que qualifica les Urgències com un servei “ineficaç, inoperant, incompetent i indigne”. Els manifestants posen sota la lupa el Departament de Salut i el CatSalut mentre que defensen la tasca professional del personal.

El Col·lectiu en Defensa de les Urgències del Taulí ha convocat una propera concentració a les portes de l’hospital, en aquest cas el dimecres 12 de novembre a les 19 hores. Cada dues setmanes volen mantenir viva la reivindicació d’un servei d’Urgències millor.

Foto portada: Manifestació al seu pas per la Gran Via. Autor: David B.