Escola Joan Maragall

Més de 7.500 alumnes rebran beques per a llibres de text i material escolar

7.516 alumnes rebran beques per adquirir llibres de text i materials escolar. Els ajuts es donen per part de l’Ajuntament des de fa uns anys. El consistori hi destina aquests any uns 400.000 euros, amb la qual cosa la despesa mitjana és de 53 euros.

El consistori repartirà la inversió entre totes les sol·licituds que compleixen els requisits i les condicions de renda familiar. Assegura que amb les beques es contribueix a la cohesió social i a la igualtat d’oportunitats. S’atorguen a alumnes que cursen estudis obligatoris, des de P3 fins a quart de Secundària i també a l’alumnat d’educació especial.

Seria desitjable que el material escolar fos totalment gratuït per a les famílies. Però estem lluny d’aquest escenari. I més, quan fa quatre anys que la Generalitat no obre cap convocatòria de beques per a material escolar i llibres de text”, assegura el tinent d’alcalde d’Acció Social i regidor d’Educació, Joan Berlanga (UpC).

El consistori reconeix que es tracta d’una “petita ajuda a les famílies més necessitades de la ciutat”. Pel curs 2016-2017 s’han rebut 9.072 sol·licituds. 7.516 s’han acceptat, 1.343 s’han desestimat per incompliment dels requisits i 213 s’han considerat desistides ja que els sol·licitants no han presentat la documentació requerida. Les famílies interessades poden consultar la resolució al tauler d’anuncis municipal de les escoles i a la web municipal.

Foto portada: escola Joan Maragall, del barri de Can Puiggener. Autor: David B.