Foto portada: l'estació La Creu Alta. Autor: FGC via Twitter.

Adéu a la T-10; hola a la (més cara) T-Casual

  • La nova política de transport públic premia els viatges habituals.
  • Per contra es penalitzen els viatgers més esporàdics i s’impedeix compartir tiquet. 

Canvis al transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona a partir de l’any que ve. La T-10, sigui d’una zona o de dues, la que cal pagar per anar de Sabadell a Barcelona, desapareix i neix un nou bitllet de 10 viatges unipersonal.

Un dels principals canvis és que la nova T-10, futura T-Casual, serà unipersonal. És a dir, ja no es podrà compartir el tiquet entre diverses persones. L’altre gran canvi és un increment de preu. En el cas d’1 zona a partir de l’1 de gener costarà 11,35 euros, 1,20 euros més que ara (prop d’un 12 per cent més). En el cas de dues zones, el més habitual per anar de Sabadell a Barcelona, costarà 22,40 euros, 2,30 euros més que fins ara (un increment del 11,44 per cent).

Tarifes del transport públic per a l'any 2020.
Tarifes del transport públic per a l’any 2020.

A canvi, diu l’administració, se simplifiquen els bitllets mensuals i es crea la T-usual, que oferirà 30 dies de viatges il·limitats per 40 euros, un preu un 25 per cent més barat que la T-Mes, i també per sota de la T-50/30. Per la seva banda, la T-jove, amb viatges il·limitats per als menors de 25 anys durant 90 dies, baixarà de preu un 25 per cent fins als 80 euros.

Així ho defensen les administracions

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona asseguren que la nova política tarifària és més senzilla i premia als usuaris habituals.

Foto portada: l’intercanviador de tren entre FGC i Rodalies a la plaça Espanya de Sabadell, a l’estació de Sabadell Nord. Autor: J.d.A.