Parking Day

Així celebra Sabadell la Setmana de la Mobilitat Europea

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Europea, una iniciativa que té l’objectiu promoure els hàbits de mobilitat sostenible, com anar a peu, en bicicleta, o agafar el transport públic. Sota el lema “Camina amb nosaltres!”, molts ajuntaments de diferents municipis de Catalunya, entre els quals es troba Sabadell, s’han adherit a la jornada.

En motiu de la celebració, l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat un seguit d’activitats. Els dies 18, 19 i 20 de setembre es faran jocs, dedicats als infants, a les escoles Samuntada, la Romànica i Joaquim Blume, organitzats per Transports Urbans de Sabadell (TUS).

Dimecres 18 de setembre, d’altra banda, hi haurà “una xerrada amb gent gran per parlar de seguretat i mobilitat”, al Parc Central del Vallès, a les 10 del matí. Dijous 19, al Casal Pere Quart, se celebrarà una conferència de la mà de l’historiador local Marcel Estadella, titulada Sabadell 100 anys d’evolució de l’autobús urbà, a les 19 hores.
A més, divendres 20 de setembre se celebra el Park(ing) Day. Segons assegura l’Ajuntament, “es tracta d’una acció que transforma per un dia les places públiques d’aparcament en parcs, jardins”. Així, a la ciutat, les AMPA de diverses escoles sortiran al carrer Sallarès i Pla, el Francesc Izard, al Vapor Turull, o al Carrer de sant Llorenç, de 8.30 a 20 hores. El Park(ing) Day també inclou una caminada saludable que sortirà del CAP de Can Rull a les 9.30 hores. Per últim, al passeig de la Plaça Major hi haurà una exposició de nous vehicles municipals, així com jocs inflables pels nens. Serà d’11 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Aquesta exposició també serà visitable el cap de setmana, amb el mateix horari.

Exposició de cotxes municipals

Pel diumenge 22, l’últim dia de la Setmana de la Mobilitat Europea, serà el Dia Mundial Sense Cotxes. Per això, s’exposaran els nous vehicles municipals al Passeig, a la plaça del Pi i a la Creu de Barberà, d’11 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores.

A més, durant tota la setmana, es podran provar les bicicletes elèctriques municipals, als punts on estan organitzades les activitats.

Foto portada: Parking Day, l’any 2016. Autor: David B.