La carretera de Matadepera, o 'ruta del colesterol', un vespre de maig de 2020, en ple estat d'alarma pel coronavirus. Autor: David B.

Ciclistes asseguren que l’Ajuntament “no aposta per la bici i posa en risc la salut pública”

Bicicleta Club de Catalunya – BACC, Cicloamics Sabadell i Unió Ciclista de Sabadell asseguren en un comunicat que les actuacions previstes per l’ajuntament de Sabadell en matèria de mobilitat post covid-19 son “insuficients, tardanes i no consensuades”.

Expliquen que tot i que l’ajuntament de Sabadell “finalment va anunciar un pla de xoc en la sortida del confinament, que inclou mesures en matèria de mobilitat i seguretat viària, fins ara, no ha facilitat cap infraestructura ciclista que doni seguretat en els desplaçaments amb bicicleta i en promogui l’ús, com a mitjà de transport no contaminant i que permet guardar distàncies de seguretat entre persones, tal com mana el Real Decreto 495/2020”. Reiteren que “cal adaptar la ciutat urgentment a la sortida del confinament”.

“Per prevenir nous contagis cal ampliar l’espai públic per a vianants i cal apostar per la bicicleta com a transport preferent. L’ús de la bicicleta permet mantenir la distància física entre persones, descongestiona el transport públic on hi ha un risc més alt de contagis i ajuda a mantenir uns nivells baixos en contaminació de l’aire”.

Expliquen que “tot i el pla de xoc no es preveu cap ampliació de l’espai per a vianants en dies laborables – amb l’excepció de tres reduïts trams de vorera – i tampoc es preveu cap via ciclista provisional”.

Asseguren que “fins el moment l’Ajuntament no ha donat resposta a aquestes demandes” i demanen de nou “que es convoquin urgentment els òrgans de representació en matèria de seguretat viària i mobilitat sostenible. I tornem a demanar”.

Foto portada: un usuari per la carretera de Matadepera, o ‘ruta del colesterol’, un vespre de maig de 2020, en ple estat d’alarma pel coronavirus. Autor: David B.