Sabadell Plaça Major. Autor: @fgc via Twitter

El transport públic amplia freqüències per garantir la distància entre usuaris

A partir d’aquest dimarts hi haurà més oferta de transport públic i també una franja horària més ampla pel que fa a les hores punta. El Departament de Territori i Sostenibilitat, d’acord amb els operadors, ha pres aquesta decisió davant l’aixecament del confinament total a partir d’aquest dimarts, que fa preveure un augment de la demanda.

El servei es readapta ara amb una major oferta pel tal de garantir al màxim la distància de seguretat entre usuaris. En l’àmbit de Barcelona, l’oferta serà d’entre el 40 per cent i el 65 per cent d’un dia feiner, arribant al 70 per cent en hora punta a les línies més concorregudes, mentre que les dues darreres setmanes de confinament total l’oferta s’havia reduït fins a un valor d’entre el 33 i el 50 per cent d’un dia feiner.

El servei serà, de mitjana, d’un 60 per cent en el cas del metro, un 40 per cent a Ferrocarrils de la Generalitat i un 50 per cent a Rodalies.

S’allarga l’hora punta

D’altra banda, amb la voluntat d’evitar al màxim les aglomeracions, s’ha decidit ampliar també les hores punta en funció del comportament observat en els usuaris les últimes setmanes. Al matí serà de sis a nou Metro i FGC i de dos quarts de set a dos quarts de deu a Rodalies. En hores punta, però, el servei es reforçarà per arribar a un 70 per cent al metro, un 60 per cent a FGC i un 65 per cent del servei a Rodalies.

Foto portada: l’estació Sabadell Plaça Major. Autor: @fgc via Twitter