Oficina de la Mobilitat. Autor: David B.

Es renova l’Oficina de mobilitat

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha presentat els objectius pel que fa a mobilitat de la ciutat. Atès que la protagonista és la mobilitat, el director i el gerent de la companyia d’autobusos TUS han aprofitat per notificar les actualitzacions en la xarxa del transport públic.

La Setmana de la mobilitat d’enguany tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Per a tal esdeveniment, s’han incorporant noves línies i millorat les ja existents, com ara la L4 i la L44. “La nostra prioritat és fomentar i incentivar el transport públic i la millora d’aquest servei”, assegura Guerrero.

Les reformes estan basades en la Piràmide de Mobilitat, la qual posa al cim als vianants; en la part inferior, els vehicles privats i entremig, el transport públic i les bicicletes. Aquesta és la raó per la qual també han augmentat els espais destinats als veïns i veïnes que es desplacen a peu.

El president de TUS, Paco López, el Gerent de TUS, Xavi Cañadas i el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, davant l’Oficina de la Mobilitat. Autor: David B.

Altrament, els autobusos de la companyia TUS han readaptat tots els seus accessos i han incrementat significativament els punts de venta, en els quals ja es pot pagar amb targeta.  Actualment, hi ha 33 punts de venta i l’Oficina de Mobilitat ha deixat de ser un punt de gestió per adoptar un caràcter més informatiu, personalitzat i dinàmic i s’ha dut a terme una renovació de la mateixa que ha comptat amb una inversió de 25.600 euros,

Setmana de la mobilitat

Un dels elements destacats de la programació serà que els sabadellencs podran provar el bus autònom ÈRICA entre el 21 i el 23 de setembre, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). El vehicle que circularà pel Passeig –entre la plaça de l’Àngel i la plaça del Doctor Robert- és 100 per cent elèctric, té capacitat per a 12 persones.

El divendres 21 i dissabte 22 se celebraran conferències al Passeig obertes a tot el públic general amb el títol La intermodalitat: mobilitat eficient per a tothom. Dissabte 22, Dia de la Mobilitat, hi haurà visites guiades a l’Espai Sabadell Rambla –l’antiga estació Sabadell Rambla dels FGC– perquè la ciutadania pugui veure com ha quedat un cop remodelada. Diumenge 23 s’organitza una pedalada popular per circular en bloc (massa crítica) travessant tota la ciutat de nord a sud al final de la qual hi haurà un taller de pintura al voltant de la bicicleta, al Parc Central del Vallès.

Foto portada: Oficina de la Mobilitat, aquest dijous. Autor: David B.