Creix la demanda de la T-16 a Sabadell

A partir d’aquest mes de gener el cost d’emissió de la targeta T-16, que permet a infants i joves viatjar gratuïtament en transport públic fins als 16 anys, és gratuït. Fins el passat 31 de desembre la targeta T-16 suposava una despesa de 35 euros, cost que assumia l’usuari en la seva primera emissió.

Des del dia 1 fins al 13 de gener de 2020 s’han sol·licitat 415 targetes T-16. Durant tot l’any 2019 es van demanar 125. Fins al desembre de 2019 hi havia a la ciutat un total de 13.663 T-16 activades.

Aquesta targeta permet fer gratuïtament un nombre de viatges il·limitat als autobusos de Sabadell i als autobusos i trens de la xarxa de transport públic del sistema integrat de l’ATM, dins la zona tarifària on resideixi l’infant. La targeta T-16 és un títol de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), personalitzat amb el nom i el DNI, NIE, Passaport o llibre de família, que s’ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen que en sigui el titular. Poden ser titulars d’aquesta targeta tots els nens i les nenes des dels 4 fins al 31 de desembre de l’any en que compleixen els 16 anys i que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l’àmbit l’ATM de Barcelona.

La targeta T-16 es pot sol·licitar en línia al web de la T-16, presencialment a l’Oficina de Mobilitat de Sabadell (carrer de la Borriana, 33-35), a l’estació d’autobusos de Sabadell o a qualsevol estanc de la ciutat. Pel que fa a la renovació de la targeta, continuarà sense cost i de manera automàtica fins el 31 de desembre de l’any en què es compleixen els 16 anys.

Foto portada: imatge de l’interior d’un autobús de Sabadell.