Foto portada: una manifestant, demanant la llibertat dels presos polítics. Autor: David B.

Molta mani; poca vaga

Milers de persones s’han llençat de nou al carrer a Sabadell aquest 8 de novembre per reclamar l’alliberament dels polítics catalans presos i denunciar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Segons la Policia Municipal, 5.500 persones. Una molt nombrosa manifestació, però lluny de les xifres de la vaga del passat 3 d’octubre, que ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat. La convocatòria de vaga general ha tingut un seguiment desigual.

La vaga s’ha deixat notar al sector educatiu, on estava convocada pel principal sindicat de professors i l’administració. El seguiment ha estat minoritari a la indústria i els serveis. De fet, al matí l’activitat comercial era plena a barris com Can Llong, Ca n’Oriac, la Concòrdia i l’Eix Macià, i molt propera a l’habitual als sectors més cèntrics de la ciutat.

Si no podeu veure les fotos, ho podeu fer a Flickr: ‘Vaga 8N a Sabadell‘. 

A primera hora del matí hi ha hagut incidències a la circulació. El tall de la C-58 entre Sabadell i Sant Quirze durant una hora llarga ha provocat retencions per sortir de Sabadell per aquesta via, i ha afectat també el servei d’autobusos que, pel que fa a la resta, s’ha mantingut amb normalitat. La línia 4 de Rodalies ha estat tallada tant a Montcada Bifurcació com a Sant Vicenç de Castellet, provocant afectacions, i la línia del Vallès dels FGC ha estat tallada a Sant Cugat, afectant la connexió entre Sabadell i Barcelona.

Les mobilitzacions han començat ben d’hora, des de les sis del matí al barri de Gràcia. Des d’allà els manifestants s’han dirigit a la C-58, tallant-la en els dos sentits de la marxa. Després unes 200 persones s’han concentrat a la Rambla d’Ibèria per esmorzar, convocats pel CDR Sabadell, i després han fet via cap a l’Eix Macià, on militants d’Esquerra han fet un llaç de color groc gegant en record als empresonats. Poc després de les dotze del migdia s’ha donat sortida a la manifestació, que ha incorporar col·lectius d’altres municipis com Sant Quirze. La manifestació ha transitat sense incidents, entre molts comerços oberts, per la Ronda Zamenhof, la Via Massagué, el Passeig i ha acabat a la plaça Sant Roc, passades la una del migdia, on s’han fet els parlaments.

Concentració a la tarda

A les 18 hores hi ha una nova concentració davant el consistori sabadellenc.

Foto portada: una manifestant, demanant la llibertat dels presos polítics. Autor: J.d.A.