Així serà la cavalcada de Reis del 2020

  • Mig miler de persones d’una vintena llarga d’entitats acompanyaran els Reis d’Orient. 
  • La cavalcada començarà a les 18 hores a l’avinguda de les Palmeres i acabarà a la plaça de la Nova Creu de nou. 

Continuïtat a la cavalcada de Reis 2020 respecte les darreres edicions. Dues noves comparses i la recuperació del recorregut històric fins el límit amb Barberà del Vallès són les principals novetats. El seguici anirà de nord a sud i la rebuda als Reis d’Orient està prevista a les 17.30 hores des del carrer de les Palmeres, a Can Deu. 

La Cavalcada començarà com és habitual a les 18 hores. Començarà a Can Deu i acabarà a la Creu de Barberà passant per Ca n’Oriac, la Concòrdia, La Creu Alta, el Centre i l’Eixample. Atenció, perquè serà més llarga que l’any passat, recuperant el final habitual fins la plaça de la Nova Creu i no a la plaça de la Creu de Barberà. És a dir, hi ha tot un tram recuperat a la carretera de Barcelona que l’any passat va ser suprimit i ara es recupera de nou. Podeu consultar el recorregut íntegre al següent mapa de Google: ‘Cavalcada Sabadell 2020‘).

Els horaris són estimatius però s’espera que els Reis d’Orient arribin a Sabadell a les 17.30 hores, on es farà l’acte d’entrega de les claus. La cavalcada començarà a les sis de la tarda. Cap a les 19 hores el seguici hauria d’estar per l’inici de l’avinguda de Francesc Layret, just després de la plaça de la Concòrdia, a les 20 hores baixant la Rambla a l’alçada de l’Imperial i a les 21 hores arribant a la frontera entre Sabadell i Barberà.

Novetats

Segons apunten fonts municipals, la comitiva presenta novetats en la distribució i composició. S’incorpora nova música i dues noves comparses, la dels carboners i la de fades i follets de la son que tancaran el seguici. En realitat la cavalcada estarà formada per diferents blocs:

  • L’avançada: amb tabals i patinadors avisant que ja arriben els Reis d’Orient. Aniran acompanyats dels recollidors de xumets.
  • La capçalera: l’Ambaixador i els carters i carteres reials la lideren, donant pas a les carrosses-telers que es preparen a Fira Sabadell i lliguen amb el conte Nit de reis a Sabadell. 
  • El seguici del rei Melcior.
  • El seguici del rei Gaspar.
  • El seguici del rei Baltasar.
  • Finalment una novetat: la comparsa de fades i follets de la son, que recorden els infants que cal anar a dormir ben d’hora per facilitar la tasca a Ses Majestats durant la nit. Aniran acompanyats també de la nova comparsa de carboners, amb una última carrossa de regals i caramels.

Unes 500 persones acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar en la seva cavalcada pels carrers de Sabadell. La majoria formen part d’alguna de les 24 entitats de la ciutat que hi col·laboren.

Cinc tones de caramels

Pel que fa als caramels, se’n llençaran 5.000 quilos segons informen fonts municipals. Tots sense gluten i, com a novetat, des de quatre carrosses i no tres com fins ara.

Nit de Reis a Sabadell 

Tot el disseny de la cavalcada mostra una certa continuïtat respecte l’impulsat fa uns anys, que gira al voltant de la història il·lustrada Nit de Reis a Sabadell, del professor i escriptor David Vila i Ros. En aquest sentit, s’han repartit aquest any 10.000 contes i també 7.000 fanalets, convidant les famílies a visitar la cavalcada amb el fanalet.

Obre el Vapor Reial

Si voleu veure les carrosses abans de diumenge, ho podeu fer des d’aquest dijous a la tarda a Fira Sabadell (més info: ‘Vapor Reial‘). Es poden visitar dijous, divendres i dissabte entre les 16.30 i les 20.30 hores. A l’exterior del recinte s’han instal·lat atraccions i caravanes de restauració.

Les altres cavalcades

Ja informarem amb més profunditat però com és habitual alguns barris organitzen la seva pròpia cavalcada. Així serà als Merinals un any més. Al Poblenou s’ha substituït per un pessebre vivent.

Foto portada: el rei Melcior, l’any passat. Autor: David B.