Foto portada: el rei Baltasar, a la cavalcada 2020. Autor: David B.

[Galeria de fotos] 98.000 persones donen la benvinguda als Reis d’Orient

Cavalcada 2020

Una veritable gentada ha sortit als carrers de Sabadell a donar la benvinguda als Reis d’Orient. La cavalcada ha travessat la ciutat de nord a sud des de les sis de la tarda amb un fred in crescendo però fervor popular. Fins a 98.000 persones, tot un rècord, segons la Policia Municipal. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a quarts de sis al carrer de les Palmeres on han estat rebuts per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i una representació dels grups polítics amb presència a l’Ajuntament. 

Farrés ha fet entrega de la clau de la ciutat als Reis d’Orient per facilitar la seva entrada als domicilis al llarg d’aquesta nit. L’acte d’entrega de claus ha estat dinamitzat per la companyia de teatre AlGalliner i ha aplegat més gent del que acostuma a ser habitual. La coincidència de la cavalcada en diumenge ha beneficiat l’assistència de ciutadans. Al final de la jornada la Policia Municipal ha quantificat en 98.000 persones el número de ciutadans que han sortit al carrer al llarg dels set quilòmetres de recorregut.
La cavalcada ha travessat Sabadell des de Ca n’Oriac fins la Creu de Barberà, passant per la Concòrdia, La Creu Alta, el Centre i l’Eixample. Ha finalitzat poc després de les nou del vespre a la plaça de la Nova Creu. En la primera hora de recorregut s’ha acumulat un lleuger retard de 10 minuts. La cavalcada ha presentat novetats, entre les més importants, una nova comparsa al final de tot el seguici, amb fades que recorden els infants que han d’anar a dormir d’hora. Entre les poques crítiques del públic, que les carrosses reials han passat enguany excessivament juntes i amb poc espai per digerir-les.

Foto portada: el rei Baltasar, a la cavalcada 2020. Autor: David B.