Foto portada: el rei ros, a Can Deu. Autor: David B.

La Cavalcada de Reis, en imatges

La gran nit dels infants ja ha començat. Els Reis d’Orient han arribat aquesta tarda a Sabadell per protagonitzar la Cavalcada i repartir els regals als infants. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat al nord de la ciutat i des de les sis de la tarda la travessen fins al sud.

Centenars d’infants i famílies han rebut els Reis d’Orient al carrer de les Palmeres. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a la ciutat després d’un llarg viatge, que els deixarà a les portes dels domicilis dels infants, on han de repartir els regals al llarg d’aquesta nit. Com és habitual, Ses Majestats recomanen a les nenes i els nens que vagin a dormir d’hora per facilitar-los la feina, i els deixin una mica de menjar i beguda als seus domicilis.

Al llarg de la tarda, milers de persones han saludat l’arribada dels Reis i han vist les carrosses i tot el seguici. En total, més de 500 persones han sortit, provinents de diverses entitats culturals i socials de Sabadell. Així mateix centenars de persones van visitar entre dimecres i dijous el ‘Vapor Reial‘ a Fira Sabadell, on es van exposar les carrosses.

La cavalcada ha incorporat elements de l’imaginari col·lectiu vinculat al conte Nit de reis a Sabadell, de David Vila, que s’ha entregat a 18.000 escolars de la ciutat. Així s’han vist més fanalets i el seguici ha tingut elements vinculats al passat tèxtil sabadellenc. D’altra banda, s’han incorporat novetats a la il·luminació de les carrosses, a l’animació (bombolles i projeccions de llum) i la carrossa de l’ambaixador és nova.

Foto portada: el rei ros, a Can Deu. Autor: David B.