Foto portada: policies al ple. Autor: David B.

Només un de cada vuit policies són dones

La Policia Municipal té 32 dones entre les seves files, un 13,73 per cent del total. O dit d’una altra manera: només un de cada vuit agents de la Policia Municipal són dones. El consistori vol incrementar-ne la xifra. “Encara que sigui una situació generalitzada, no deixa de ser anòmala”, diu el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau. 

El consistori va aprovar el 3 d’abril les bases per convocar 13 noves places d’agent de la Policia Municipal. En aquest sentit han programat una sessió informativa el proper 19 d’abril per fomentar entre les dones aquesta possibilitat professional, que es farà entre les 10 i les 12 hores al Vapor Llonch.
S’informarà sobre el procés de selecció i el perfil professional dels cossos de seguretat i la Policia Municipal. L’activat és gratuïta però requereix inscripció prèvia. “És important animar les dones a descobrir la professió i les oportunitats que comporta”, assegura el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau, que considera que “encara que l’escassa presència de dones en el cos sigui una situació generalitzada arreu, no deixa de ser anòmala”.

Foto portada: agents de la Policia, custodiant el ple municipal. Autor: David B.