Oficina d'Atenció a la Discapacitat. Autor: A. Pujadas.

Obre la nova Oficina d’Atenció a la Discapacitat al Casal Pere Quart

Aquest dijous l’Ajuntament ha inaugurat l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat, un nou espai ubicat al Casal Pere Quart. L’horari d’obertura és de 10 a 13 hores els dilluns, dimecres i divendres i ofereix la possibilitat de visites concertades fora d’aquest l’horari.

La nova Oficina d’Atenció a la Discapacitat ofereix els serveis d’informació, suport i orientació a les persones discapacitades, a les seves famílies i a les entitats locals. El regidor d’Acció Social a l’ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha explicat que l’Oficina neix a partir del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS), i que vol contribuir a “millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o dependència”. Aquest espai absorbeix el Servei d’Atenció a les Persones amb Discapacitat, que fins ara es trobava al Complex Alexandra.

Segons Fernàndez, el nou servei és un pas més cap a la “finestreta única”, encara que no el definitiu, ja que des d’aquest nou punt d’atenció els usuaris podran rebre informació dels serveis, ajudes i recursos que ofereixen totes les administracions. Tot i així, no s’hi podran fer els tràmits que s’han de fer en altres organitzacions, i el servei ofereix fer un seguiment dels processos oberts si les persones ho necessiten.

Serracant i Fernàndez en la presentació de l'Oficina. Autor: A. Pujadas.
Serracant i Fernàndez en la presentació de l’Oficina. Autor: A. Pujadas.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que “un dels nostres objectius principals és que totes les persones que viuen a la ciutat tinguin garantits els mateixos drets”. Serracant ha afegit que cal que “des de l’administració pública tinguem una atenció especial per tal d’evitar que aquestes discapacitats es converteixin en factors d’exclusió”.

Obert tres matins i en hores convingudes

L’horari d’atenció al públic és de 10 a 13 hores els dilluns, dimecres i divendres, i també obrirà en altres hores ja que es poden demanar visites concertades. Els usuaris que hagin d’anar al servei amb cotxe poden reservar una plaça d’aparcament per a discapacitats al carrer Lacy. La presentació de l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat ha comptat amb la presència de nombroses entitats. A Sabadell hi ha prop de 15.000 persones amb alguna discapacitat o dependència.

Foto portada: Serracant i Fernàndez en la presentació de l’Oficina. Autor: A. Pujadas.