Foto portada: antiavalots de la Policia Nacional a l'escola Nostra Llar. Autor: David B.

Ofereixen suport psicològic i assessorament jurídic a les persones afectades per les càrregues policials de l’1-O

El centre cívic de la Creu Alta va acollir dimarts una primera trobada entre l’Ajuntament i persones que van sentir-se violentades a la ciutat el passat 1 d’octubre per les actuacions policials a l’escola Nostra Llar. L’àrea de Drets Civils es posa a disposició de la ciutadania per emprendre accions encara per definir.

La reunió va tenir poca assistència, coincidint amb la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sota l’expectació d’una declaració d’independència. Així van assistir diversos membres de l’equip de govern, representants del Col·legi d’Advocats i alguns ciutadans.

Drets Civils es posa a disposició de les persones que vulguin demanar suport per l’assalt dels antiavalots a l’escola  Nostra Llar (93 745 19 53; dretscivils@ajsabadell.cat). L’acció policial va comportar escenes de molta tensió al carrer de Calderón i la Ronda Ponent i diversos ferits, la majoria lleus. Cinc persones van ser ateses a les Urgències de l’hospital Parc Taulí de resultes de la càrrega policial, segons van confirmar fonts de l’hospital a iSabadell l’endemà dels fets. Així mateix, s’ha afectat especialment a nivell emocional la comunitat educativa de l’escola Nostra Llar. Els antiavalots van trencar vidres i una vintena llarga de portes a l’escola, que l’endemà va intentar seguir el curs amb normalitat.

Suport emocional

L’Ajuntament es posa a disposició d’aquells que necesssin suport. De moment, no s’han tancat les vies, però hi ha dues línies bàsiques: per un costat, el suport emocional a través de l’atenció psicològica. El Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) podria coordinar un servei d’atenció col·lectiva a nivell psicològic de la mà del consistoriI per altra banda, les consultes jurídiques.

Accions jurídiques

El consistori demanarà al Col·legi d’Advocats que articuli el seguiment jurídic dels afectats. Finalment la xarxa #SomDefensores proposa recollir tot el succeït a Sabadell per incorporar-ho a un informe sobre vulneració de drets, que pot traslladar-se a instàncies superiors.

 

Foto portada: antiavalots de la Policia Nacional a l’escola Nostra Llar. Autor: David B.