Foto portada. el regidor Joan Berlanga, aquest dimarts. Autor: Ajuntament / cedida.

Pla a una dècada vista per desconcentrar l’Escola Municipal de Música

La gran majoria d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sabadell viuen al centre sociològic de la ciutat i provenen de famílies majoritàriament de classe mitjana i mitjana alta. Per acabar amb aquest fet, el govern municipal vol estendre els ensenyaments musicals als barris. La principal mesura és desconcentrar l’oferta d’ensenyaments musicals.

El projecte ha estat presentat aquest dimarts pel tinent d’alcalde de l’àrea social, Joan Berlanga (Unitat pel Canvi), que també és regidor d’Educació. Bàsicament comprèn obrir dues noves seus de l’Escola Municipal de Música, una al nord de Sabadell i l’altra al sud de la ciutat. A més, es renovarà la seu central de l’escola. En total, vuit milions d’euros d’inversió per potenciar els ensenyaments musicals fins l’any 2027. El pla haurà de ser aprovat pel ple aquest dijous.

125 anys Escola municipal de Música. Autora: N. Bueno
Concerts pels 125 anys de l’Escola municipal de Música. Autora: N. Bueno

En una primera fase, abans del 2019, s’obrirà la seu del sud, prevista al centre cívic de Sant Oleguer. Més endavant, ja en el proper mandat i abans de 2023, el centre cívic de Ca n’Oriac acollirà la seu del nord. En última instancia, entre els anys 2023 i 2027 es preveu una nova seu al Centre, que aglutina les activitats tant de l’Escola Municipal de Música com del Conservatori Professional de Música.

Entenem que és el moment d’avançar cap a un model que continuï garantint la qualitat dels ensenyaments que l’Escola de Música ofereix en aquest moment i que, a la vegada, ampliï la implantació de l’oferta pública a altres barris de la ciutat i en diversifiqui l’oferta”, defensa Berlanga.

L’Escola Municipal de Música celebra aquests 2017 els seus 125 anys d’història a Sabadell. Ara mateix l’escola té 550 alumnes i el Conservatori uns 180, repartits en dos edificis del Centre, un al carrer Jardí i un altre al carrer de Sant Oleguer. La previsió és incrementar en 250 el número d’estudiants de música amb les noves seus.

Foto portada. el regidor Joan Berlanga, aquest dimarts. Autor: Ajuntament / cedida.