Explosió de la bomba d'Hiroshima

Pla pedagògic per commemorar el 75è aniversari del bombardeig d’Hiroshima

En el marc del 75è aniversari del bombardeig nuclear de la ciutat japonesa d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial, que va tenir lloc el 6 d’agost de 1945, l’Ajuntament presenta un programa de foment de la cultura de la pau adreçat a infants i joves de cara al proper curs escolar.

Des del programa de Memòria Històrica, conjuntament amb el programa de Cooperació i de Drets Humans, s’impulsa aquesta proposta pedagògica per treballar la cultura de pau des d’escoles i centres educatius.

L’objectiu de la posada en funcionament del programa pedagògic és promoure valors com el respecte a la vida, la dignitat dels éssers humans, així com la defensa dels drets humans i el rebuig a la violència en totes les seves formes. És per aquesta raó que es vol donar a conèixer entre la població més jove (alumnat de primària i secundària) els fets que van succeir ara fa 75 anys amb activitats pedagògiques i de sensibilització. El programa inclou una part de continguts teòrics i una altra de pràctics i està adaptat perquè es pugui fer tant de forma presencial com en línia.

L’alcaldessa accidental, Marta Morell, ha explicat que “volem reclamar un món sense armes nuclears. Cal insistir en els programes que eduquen els més petits en la cultura de la pau, ja que les noves generacions no recorden aquell fet i no el podem oblidar com a humanitat. És per això que posem l’èmfasi en els programes pedagògics adreçats als més petits”.

També es donarà a conèixer el context en què van tenir lloc els bombardeigs d’Hiroshima i Nagasaki, aspectes de la cultura japonesa com l’art de l’origami i la història de Sakako, una nena afectada pels bombardejos d’Hiroshima. D’altra banda s’abordaran els fets que van portar a la creació de la Convenció dels drets dels infants i s’explicaran iniciatives i experiències que treballen per la pau a escala internacional.

Foto portada: Explosió de la bomba d’Hiroshima