Un dels vehicles calcinats al carrer Castellar del barri de la Creu Alta de Sabadell el 7 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Policia Municipal i Mossos activen un dispositiu per detenir l’autor de la crema de contenidors

L’Ajuntament ha activat recentment un dispositiu especial de vigilància per identificar l’autor dels darrers contenidors cremats, que ha provocat desenes de vehicles danys, bàsicament però no només al barri de la Creu Alta.

El consistori assegura que tant la Policia Municipal com els Mossos d’Esquadra, de forma conjunta, han activat un dispositiu que reforçar la vigilància en alguns punts concrets i estableix també una investigació conjunta per identificar i detenir la persona o persones autores de les darreres cremes de contenidors. De moment, hi ha un perfil “molt acotat” del possible autors de la crema de 16 contenidors el passat dia de Tots Sants.

Les persones responsables d’aquests delictes han d’assumir la responsabilitat davant del seus fets i aquest govern està posant i posarà tots els esforços tant per identificar les persones responsables d’aquests delictes com per prevenir que es puguin produir incidents com aquests”, ha dit Serracant.

Segons explica l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’any 2016 es van detenir vuit persones per aquests delictes i en els dos primers mesos d’aquest any se’n van detenir tres persones més.

Contenidors metàl·lics

En un altre ordre de coses, el consistori es planteja canviar a mig i llarg termini els actuals contenidors de paper-cartró, de plàstic, per altres metàl·lics. Segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, s’està “estudiant” aquesta possibilitat, i en els propers dies es possible que s’adquireixi un primer loc de contenidors metàl·lics que s’ubicarien entre els de les diverses fraccions per evitar així la propagació dels focs.

Foto portada: un dels cotxes cremats, en un incendi al carrer de Castellar, a la Creu Alta. Autor: ACN.