Foto portada: els jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

Queixes per les altes temperatures als jutjats de Sabadell

El Col·legi d’Advocats de Sabadell denuncia les condicions de feina dels Jutjats de la ciutat. Els sistemes de ventilació estan avariats i l’edifici té façanes de vidre, totalment mancat de finestres. Tot plegat, s’arriba a més de 30 graus a l’interior. Segons el col·legi professional, les circumstàncies afecten els funcionaris i operadors judicials, així com els advocats que hi accedeixen cada dia, més els centenars de ciutadans que passen per l’edifici judicial.

La Junta de Govern del Col·legi d’Advocats ha acordat per unanimitat emparar al lletrat o lletrada que sol·liciti suspendre la vista o el judici per incomoditat greu pròpia o del seu client a causa de les altes temperatures en cas de reclamacions.

Aquestes deficiències a les infraestructures judicials de Sabadell no fan més que posar de manifest la necessitat d’un nou edifici judicial per a la ciutat, com venim reivindicant històricament des del Col·legi d’Advocats”, apunta Manolo Hernández, degà del  col·legi professional.

Hernández considera que l’edifici judicial de Sabadell està deterioritat i que és de “màxima prioritat” posar-hi remei més enllà de solucions “provisionals” com col·locar ventiladors, avançar la celebració de les vistes a primera hora del matí, usar de forma prioritària les sales menys exposades al sol o celebrar judicis sense toga.

Foto portada: els jutjats de Sabadell, fa alguns dies. Autor: J.d.A.