Foto portada: la regidora d'Esports, Marisol Martínez. Autor: R.Benet / cedida.

Sabadell impulsarà un programa per ensenyar a nedar els infants

L’Ajuntament impulsarà a partir del curs 2018-2019 un programa per ensenyar a nedar als infants de la ciutat que cursen primer de Primària. En total, són uns 2.300 infants cada curs. Es començarà per uns 500, segons ha avançat la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez.

“No pot ser que en una ciutat amb tantes piscines, tan vinculada a l’aigua i tan a prop de la costa hi hagi infants que no sapiguin nedar”, ha assegurat Martínez en una trobada amb els mitjans de comunicació aquest matí. Per posar-hi fil a l’agulla, i pendents encara del que dictamini una comissió tècnica, l’Ajuntament preveu que dins l’horari escolar uns 500 alumnes a partir del curs 2018-2019 puguin assistir a cursos per aprendre a nedar.

Caldrà encara definir els centres o zones on es comença, però Martínez apunta a aquelles amb un Pla Educatiu d’Entorn (habitualment les més desfavorides: Torre-romeu, Can Puiggener, zona sud, Merinals, zona nord).

Un curs de natació per a infants costa entre 180 i 200 euros i no tothom se’l pot costejar. Però no podem tenir població infantil que no sàpigui nedar. Demanem la col·laboració de les piscines”, ha assegurat.

En aquest sentit, el consistori ha començat converses amb les entitats amb piscina, com són el Club Natació Sabadell (a Covadonga i Can Llong), el Club Tennis Sabadell (Serra d’en Cameró) i les piscines municipals Joan Serra, a Sol i Padrís. “El programa començarà l’any vinent i l’anirem fent créixer de forma escalonada”, finalitza la regidora.

El clúster es presentarà en uns mesos

D’altra banda, Martínez ha destacat el gran potencial que té el món de l’esport a Sabadell. “És el gran tractor de turistes a la ciutat”, ha assegurat, mentre que el 50 per cent de la població local major de 16 anys en practica. En aquesta línia, assegura que abans del proper estiu es presentarà el Clúster Sabadell Esport, “un projecte únic a nivell europeu” on col·laboraran administracions, empreses, entitats i agents educatius a la ciutat.

Foto portada: la regidora d’Esports, Marisol Martínez. Autor: R.Benet.