Concentració contra Terrorisme. Autor: David B.

Sabadell no té por

Unes 500 persones, amb una notable presència de la comunitat musulmana local, s’han aplegat a la plaça del Doctor Robert a la concentració de condemna als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

El breu acte, convocat per la Taula de Creences i Conviccions que aplega a les diferents confessions religioses de la ciutat, ha consistit en la lectura del manifest a càrrec de tres joves. Souleiman, de la comunitat musulmana sabadellenca d’Al Houda, Anna, educadora a la ludoteca de l’espai jove de la Biblioteca del Sud, i Hannah, de la comunitat islàmica d’El Sadat. Tots tres han expressat la “més enèrgica condemna als atemptats terroristes” i el condol a les víctimes.

Concentració contra Terrorisme. Autor: David B.
Un moment de la concentració contra el terrorisme. Autor: David B.

Així mateix han afirmat que “Sabadell és una ciutat oberta, diversa i acollidora” que rebutja les manifestacions d’odi i violència, que treballa per la “justícia social i per acabar amb els prejudicis”. En aquest sentit, han indicat que “tots junts impulsarem la cultura de la pau i la no violència” i no criminalitzar a  ningú pel “seu origen, religió o creença”. L’acte ha finalitzat amb una crida a la participació a la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona sota el crit “Sabadell no té por”.

Tres línies d’actuació municipal

Hsaine Algueltim, representant de la comunitat musulmana d’El Saada, en declaracions a iSabadell, ha qualificat de “barbaritat” els atemptats de Barcelona i Cambrils. “La nostra religió diu que quan es mata a una persona es mata a tothom”. L’Islam és una religió de pau que està contra tot tipus de terrorisme. Així mateix assegura que la comunitat musulmana sabadellenca assistirà massivament a la manifestació de Barcelona.

Concentració contra Terrorisme. Autor: David B.
Assistents a la concentració contra el terrorisme. Autor: David B.

Per la seva banda, Safian Younas, de la comunitat islàmica del sud de Sabadell, ha assenyalat la responsabilitat dels pares dels joves terroristes de Ripoll, que no han sabut controlar les seves relacions socials. També ha criticat que ni la policia espanyola, ni catalana informés a la comunitat musulmana de Ripoll sobre els antecedents de l’imà, líder de la cèl·lula terrorista.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat les tres línies de treball de l’Ajuntament d’ençà els atemptats terroristes. D’una banda, la tasca institucional de condol a les víctimes i les cartes adreçades als ajuntaments de Barcelona, Cambrils i Rubí. També assistirà a la reunió de càrrecs municipals en representació de Sabadell que tindrà lloc demà al Saló de Cent poc abans de la manifestació de Barcelona. D’altra banda, el reforç de les mesures de seguretat coordinades amb els cossos policials i de seguiment d’algunes de les pintades feixistes i islamòfobes que han aparegut aquests darrers dies a la ciutat. Finalment, ha destacat l’acompanyament i el contacte directe amb la comunitat musulmana local.

Foto portada: una nena amb una pancarta a la concentració d’aquest divendres. Autor: David B.