Verema Parc Agrari. Autor: David B.

Subvenció de 280.000 euros per conrear productes com el vi del Parc Agrari

L’ajuntament de Sabadell rebrà una subvenció de 286,212 euros del programa del marc europeu de recerca i innovació de la Comissió Europea Horitzo 2020. És l’única ciutat espanyola que ha rebut aquesta subvenció.

El projecte liderat per la Universitat de Bolonya permetrà cultivar productes de proximitat dins el terme urbà, afavorint els productes ecològics, d’horta i quilòmetre zero del Parc Agrari i de l’horta del Ripoll.

La subvenció s’ha donat a conèixer aquest divendres per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha visitat el Parc Agrari, coincidint amb l’inici de la verema de la varietat garnatxa de les vinyes del Parc Agrari de Sabadell, la primera de les varietats que s’utilitza per a l’elaboració del vi Arrahona negre. La propera setmana es veremaran les varietats merlot i monastrell, que també formen part d’aquest vi elaborat a Sabadell.

Verema Parc Agrari. Autor: David B.
Raïm de la verema del Parc Agrari. Autor: David B.

La passada setmana es va acabar la verema de les varietats que s’empren per a l’elaboració del vi Arrahona blanc. La varietat Chardonnay ha batut un rècord de producció en la collita d’aquest any, arribant a 1.400 kilograms de producció.

Producció del 2018

A partir de finals de setembre es comercialitzarà la tercera anyada, collita 2018, del vi Arrahona que ha produït un total de 3.200 ampolles entre vi blanc i negre. La vinya de Can Gambús es va plantar a l’hivern del 2008, té gairebé 3.500 ceps i ocupa una extensió de 1,72 hectàrees, amb cinc varietats diferents de raïm; xarel·lo, chardonnay, merlot, garnatxa negra i monestrell.

Foto portada: verema dels ceps del Parc Agrari, aquest divendres. Autor: David B.