Foto portada. celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants l'any 2012. Autor: David B.

Sabadell redactarà un Pla Local d’Infància i Adolescència

Sabadell ja és municipi aliat del programa Ciutats Amigues de la Infància de l’UNICEF. Segons l’Ajuntament, és el primer pas per obtenir el segell de ‘Ciutat Amiga de la Infància’, per impulsar l’aplicació de la convenció sobre els Drets dels Infants a nivell local.

Al mes de gener caldrà iniciar els tràmits per sol·licitar el segell acreditatiu de la UNESCO. Prèviament s’ha diagnosticat la situació de la infància i l’adolescència a la ciutat i identificat les millores en l’actuació municipal que són necessàries. En el desplegament d’aquestes accions s’haurà de constituir el Consell de Participació Territorial dels Infants i Adolescents, que haurà de vetllar pels drets i fomentar valors com la solidaritat, el respecte i la tolerància. Ara mateix s’ha dissenyat el Consell i el seu reglament, per al qual es reben aportacions durant aquest mes de novembre. També caldrà elaborar el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), que s’haurà de convertir en un pla d’acció posterior.

El regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler (Guanyem), ho ha explicat aquest dilluns, tot presentant les activitats del Dia Universal dels Drets dels Infants, que se celebra el 20 de novembre. El programa començarà divendres amb dos tallers per part del Moviment d’Esplai del Vallès a la biblioteca Vapor Badia per recollir propostes de cara al Pla local d’infància i adolescència.

Dissabte, actes centrals

Dissabte tindrà lloc l’acte central del Dia Universal dels Drets dels Infants, a la plaça del doctor Robert entre les 11 i les 14 hores. Hi haurà jocs i tallers, contacontes, es llegirà el manifest i hi haurà un espectacle d’animació infantil. A la tarda, a la plaça de Pompeu Fabra, al barri de Torreguitart, els esplais faran un viatge en el temps per conèixer els drets dels infants a diferents èpoques.

Foto portada. celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants l’any 2012. Autor: David B.