Foto portada: el CAP Centre, en una imatge d'arxiu. Autor: Ajuntament / cedida.

Distensió al CAP Centre

La reunió d’aquest dilluns al voltant de la crisi al Centre d’Atenció Primària Centre ha servit per rebaixar la tensió que va esclatar a finals de la setmana passada quan la Direcció d’Atenció Primària va rellevar la responsable del programa de residències del centre, el més gran de Sabadell i el que més residències atén, cosa que va comportar la dimissió en cascada de la directora i la seva adjunta.

Aquest dilluns hi ha hagut una reunió entre la Direcció d’Atenció Primària (DAP) al Vallès Occidental i finalment tant la directora com la seva adjunta han fet un pas enrere i desisteixen ara de dimitir. D’igual manera, la DAP de la Metropolitana Nord manté la seva confiança en elles i per tant el CAP segueix tenint direcció.

Fonts professionals han indicat a aquest digital que la responsable del programa de residències, la doctora Rocabruna, amb una gran trajectòria professional, seguirà vinculada al centre de la plaça Joan Oliu malgrat ser rellevada de la relació amb els centres de gent gran. Aquest capítol seguirà als tribunals ja que el cas està en mans d’advocats. Però a nivell administratiu, se li ha obert un expedient informatiu, però no sancionador.

Les residències i el coronavirus

Cal recordar que fiscalia investiga diverses residències per la gestió de la pandèmia de coronavirus. El CAP Centre atén entre el 60 i el 70 per cent de les residències de la ciutat, ja que estan bastant concentrades en aquesta zona. En un comunicat, la DAP Metropolitana Nord reitera el “reconeixement a la tasca directiva que han realitzat les persones que han estat al capdavant de l’equip fins ara i les millores en resultats assistencials que les seves actuacions han comportat”.

Polèmic cessament al CAP Centre en plena pandèmia de coronavirus

Foto portada: el CAP Centre, en una imatge d’arxiu. Autor: Ajuntament / cedida.