Foto: M.Tornel

El Taulí vol ser centre de referència de cures pal·liatives pediàtriques

L’Hospital de Sabadell aspira a convertir-se en centre de referència de cures pal·liatives pediàtriques aquest any. Amb aquesta atenció integral multidisciplinària i continuada es pretén donar assistència de qualitat, tant a nivell de recursos materials com humans, a nens amb patologia tributària i donar suport a les seves famílies.

Aquesta unitat que consta d’infermeria, treballs socials, psicologia i metge, aten a nens amb malalties cròniques complexes i que necessiten mètodes de suport vital. L’hospital Parc Taulí se suma a Sant Joan de Déu i la Vall d’Hebron, que a partir d’ara treballaran en xarxa per atendre els pacients, on per ara no hi ha un programa públic que cobreixi aquest projecte, i els serveis els posa l’hospital juntament amb la Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia que ajuda en la contractació d’aquests professionals.

“Aspirem a ser centre de referència conjuntament amb la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu per a les cures pal·liatives infantils”, ha assegurat el president de la Corporació Sanitària del Parc Taulí, Modesto Custodio.

Per altra banda també s’atén al pacient purament pal·liatiu, aquells nens que tenen malalties que no es poden curar, on s’ofereix un control dels símptomes per ajudar-los a nivell físic, on es fa un acompanyament complet de tot el seu procés i s’ofereix suport a les seves families.

“Aquest projecte ens ajudarà a poder visualitzar el que estem fent per poder ajudar a les nostres families”, ha assegurat la cap de la Unitat de cures pal·liatives pediàtriques del Taulí, Teresa Gili.

El projecte de treball en xarxa impulsat des del departament de salut permetrà donar un pas endavant per aconseguir la igualtat en l’atenció dels pacients. El paper que juga el Taulí anirà enfocat a la coordinació, docència, investigació i formació de la resta d’hospitals catalans que s’hi sumin, on ja s’està treballant per portar nens de la Catalunya central.

Foto portada: entrada a l’hospital Parc Taulí, fa unes setmanes. Autor: David B.