iaioflautes amb la cara del conseller Comín. Autor: A. Pujadas.

Els iaioflautes mantenen el pols per la sanitat pública

Menys d’una setmana després de l’última acció, els iaioflautes han tornat al Taulí. Defensen l’acció dels adhesius que van enganxar el 22 de juny i rumien tornar-la a fer. En aquesta ocasió l’objectiu era boicotejar la reunió del consell de govern de l’hospital.

El col·lectiu dels iaioflautes s’han manifestat aquesta tarda a l’hospital Parc Taulí, davant l’edifici de La Salut. La protesta ha tingut lloc a les 16 hores, el mateix moment en què començava la reunió del Consell de Govern de la corporació.

Una membre del col·lectiu ha assegurat que “ens manifestem pel tancament de llits, que són més i són més mesos, i per l’avantprojecte que avui presenta el conseller Comín a Barcelona, perquè volen regularitzar la sanitat com a ells els hi va millor, volen entrar la sanitat privada a la pública” (més info: ‘Els iaioflautes protesten pel tancament de llits al Parc Taulí a l’estiu‘).

Els manifestants s'han quedat a l'entrada de l'edifici. Autor: A. Pujadas.
Els manifestants s’han quedat a l’entrada de l’edifici. Autor: A. Pujadas.

La protesta ha començat davant l’entrada d’Urgències, on una vintena de iaioflautes s’han posat la careta del conseller de Salut, Antoni Comín. Seguidament han caminat en silenci fins a l’edifici de La Salut, on el regidor de Salut de l’ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal, participava en una reunió ordinària del consell de govern del l’hospital.

Un cop a l’edifici, els iaioflautes no han pogut seguir endavant perquè totes les portes estaven tancades. Durant la protesta d’uns vint-i-cinc minuts s’han fet sonar botzines i s’han fet crits contra les retallades, com “la sanidad no se vende, se defiende” i contra el conseller Comín, a qui han demanat la dimissió. Els Mossos d’Esquadra s’han personat a les acaballes de l’acte sense identificar a cap participant.

Foto portada: manifestació dels iaioflautes, aquest dimecres. Autor: A. Pujadas.