Foto portada: instal·lacions del BS a la plaça de Catalunya de Sabadell.

La plaça de Catalunya, de blau per l’autisme

La font de la plaça de Catalunya, reformada recentment i que ara permet il·luminar l’aigua, commemorarà el Dia Mundial de Conscienciació del Transtorn de l’Espectre Autista (TEA), el proper 2 d’abril. 

Sabadell commemorarà així el Dia Mundial il·luminant de blau entre els dies 3 i 8 d’abril la font de la plaça de Catalunya. Així ho ha aprovat la Junta de Portaveus per unanimitat. El consistori s’adhereix també al manifest institucional de l’Organizació de Nacions Unides sobre TEA.
Segons dades municipals, el TEA afecta una de cada 100 persones. Amb aquesta proporció, hi hauria cinc milions d’europeus amb aquest transtorn, 450.000 a Espanya, uns 70.000 a Catalunya i només a Sabadell 2.100 persones. Les entitats del sector fan especial incidència que l’any 2018 es promogui l’accés al mercat de treball i es facin ajustos per adaptar els procediments de contractació i estructures de treball inaccessible. A Sabadell entitats com Obrir-se al món, TEA Vallès i Viu-la treballen amb afectats i famílies amb TEA.

Pictogrames i símbols

“Hem avançat en la detecció i atenció de les persones amb TEA però queda molt camí per fer”, reconeix el regidor de Salut, Ramon Vidal. “La moció aprovada avui preveu no només accions de sensibilització sinó també l’anàlisi d’actuacions concretes, com estudiar i valorar conjuntament amb les entitats la viabilitat d’instaurar uns sistemes alternatius de comunicació a través de símbols o pictogrames a diferents espais de Sabadell, perquè sabem que d’aquesta manera avancem i facilitem la mobilitat de les persones autistes a la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Foto portada: la font de la plaça de Catalunya.