Fòrum Salut

L’alimentació saludable centrarà el segon Fòrum Salut

La segona edició del Fòrum Salut tindrà en l’alimentació saludable el seu comú denominador. L’esdeveniment iniciat l’any passat amplia la seva durada i creix amb la participació de nous agents. 

Per exemple, el Mercat Central es compromet en aquesta edició, i organitzaran el primer concurs de Plat únic de llegums, obert a les famílies amb fills d’entre 8 i 17 anys. Un jurat avaluara el valor nutricional de l’àpat i els ingredients utilitzats.

També s’ha afegit a la iniciativa la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Les ponències s’organitzaran a l’Espai Cultura, totes al voltant de l’alimentació saludable. En aquest sentit, es presentaran els resultats d’un estudi sobre alimentació infantil a la ciutat, fet a 49 famílies. Les ponències es faran la tarda del 6 d’abril. Per exemple, es parlarà de Què vol dir menjar sa? Pautes per a una alimentació saludable, a càrrec de l’Agència de Salut Pública, o de Què és la contaminació interna? Els disruptors endocrins i altres contaminants que mengem, bevem i respirem, a càrrec del catedràtic de la UAB i investigador de l’Institut d’Investigació de l’hospital del Mar, Miquel Porta.
“Quan parlem d’alimentació, ho farem sobre com ens estem alimentant, com ho hauríem de fer també sobre sobre el model productiu dels aliments o l’efecte del medi ambient”, assegura el regidor de Salut, Ramon Vidal.

6 i 7 d’abril

La segona edició del Fòrum Salut es farà els dies 6 i 7 d’abril, tant a l’Espai Cultura com al Mercat Central. Les activitats són gratuïtes, però per a les ponències i el concurs caldrà inscripció a la web del Fòrum Salut. La majoria de conferències es faran divendres i la majoria d’activitats familiars es faran dissabte al matí. La primera edició del Fòrum Salut va ser més genèrica; d’ara endavant s’especialitzarà més.

Foto portada: Masip (Creu Roja), Sanmartí (Mercat Central), Vidal (regidor de Salut) i Montseny (Salut Mental). Autor: Unitat pel Canvi via Twitter.