Pacient de Pediatria de l'hospital Parc Taulí utilitzant ulleres de realitat virtual

Realitat virtual per a nens ingressats al Taulí

Un projecte de final de grau de l’alumna de l’Escola Superior de Disseny Industrial de Sabadell (ESDi), Andrea Asensi, apropa la realitat virtual als pacients pediàtrics hospitalitzats.

L’hospital Parc Taulí de Sabadell ha començat a utilitzar ulleres de realitat virtual entre els pacients ingressats a la planta de Pediatria. La iniciativa sorgeix d’un projecte de final de grau d’una alumna de l’Escola Superior de Disseny Industrial de Sabadell, i té com a objectiu que els nens visquin de forma més distreta els dies d’hospitalització gràcies a viatges virtuals o sessions de risoteràpia.

El director del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez, ha assegurat que l’ús de les ulleres aporta múltiples beneficis als infants intervinguts quirúrgicament: “Es redueix l’estrès dels pacients, que desconnecten de la seva hospitalització”.

La iniciativa ha comptat amb el recolzament de la Unitat d’Innovació del Parc Taulí i està previst establir un conveni de col·laboració entre l’hospital i l’ESDi per desenvolupar altres projectes de realitat virtual.

Foto portada: pacient de Pediatria de l’hospital Parc Taulí utilitzant ulleres de realitat virtual. Autor: Cedida.