Foto portada: l'entrada del CAP Nord, fa algun temps. Autor: Dihör.

Sense hospital temporal, reobre el CAP Nord

El CAP Nord tornarà a obrir pels adults a partir del proper dilluns 27 d’abril. Així ho ha avançat aquest dijous l’Ajuntament. L’atenció pediàtrica seguirà al CAP Concòrdia, que ara concentra la pediatria de la zona nord de la ciutat. Amb aquesta obertura del CAP Nord, es fa el primer pas cap a la normalitat després dels pitjors moments de la pandèmia de coronavirus. 

Tot el sistema sanitari, i també la primària, s’han hagut d’adaptar al coronavirus. Així a Sabadell primer es va tancar el CAP Gràcia i es va derivar l’atenció al CAP Merinals. També es va tancar uns dies el CAP Concòrdia, per diversos casos de Covid-19 entre la plantilla. Al cap d’uns dies va poder reobrir, però concentrant l’atenció pediàtrica dels ambulatoris de la Creu Alta, Can Rull, Nord i Ca n’Oriac.

Mentrestant, a principis d’abril, es va tancar també el CAP Nord. El seu personal es va formar per assistir als pacients que havien d’arribar eventualment a l’hospital temporal de la Pista Coberta a partir del 10 d’abril. Però el número d’hospitalitzats per coronavirus al Taulí s’ha reduït gairebé a la meitat i l’hospital ni ha obert ni obrirà en les properes setmanes.

L’hospital temporal, un últim recurs

No obrirà malgrat les peticions del govern local o el moviment veïnal per aprofitar el recurs, que ha costat prop de 200.000 euros a l’Ajuntament i mobilitzar centenars de persones durant dues setmanes, per descongestionar el Parc Taulí. No serà així. L’hospital temporal no acollirà pacients. És un últim recurs. De fet els més de 200 llits que es van habilitar al nou edifici de la Gran Via o a l’edifici Santa Fe tampoc s’han usat.

Així que els professionals del CAP Nord poden tornar al seu emplaçament i feina habitual a partir de dilluns. A més cal tenir en compte que l’atenció primària tindrà una importància especial per controlar i detectar nous casos de Covid-19 així com per evitar noves saturacions del sistema hospitalari.

Pediatria del CAP Nord segueix a la Concòrdia 

De moment dilluns el CAP Nord reobrirà per als adults. Els infants seguiran sent visitats al CAP Concòrdia. La resta de canvis en l’atenció primària engegats al març es mantenen. Així el consultori del Poblenou i el CAP Gràcia seguiran tancats.

Foto portada: l’entrada del CAP Nord, fa algun temps. Autor: Dihör.