Foto portada: concentració aquest migdia davant l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Autor: T.M / cedida.

Sanitàries en lluita: “És hora de passar dels balcons als carrers”

Concentració aquest migdia al Parc Taulí de Sabadell per reclamar que es reverteixin les retallades en sanitat, que tenen ja una dècada d’existència, i s’aposti de forma decidida per la sanitat pública. La concentració s’ha fet de forma simultània a diversos municipis i a Sabadell ha congregat diverses desenes de persones. 

La protesta sorgeix del moviment Sanitàries en lluita i ha arribat o ho farà en breu als hospitals de diversos municipis, com Barcelona (Hospital del Mar o Clínic), l’Hospitalet (Bellvitge), Sant Joan Despí (Moisés Broggi), Badalona (germans Trias), Mataró, El Vendrell, Valls o Santa Coloma de Gramenet.

Reivindiquen una sanitat 100 per cent pública. “Una lluita que amb la crisi del coronavirus s’ha fet evident que és més necessària que mai”, diu el manifest. Volen major dotació per a polítiques sanitàries. A nivell salarial, demanen recuperar el 5 per cent sostret des de l’any 2010 i cobrar les DPO, uns incentius que es consideren salari en definitiva que es van implantar fa pocs anys).

“El moment dels aplaudiments ja ha passat. Ara és l’hora de sortir al carrer a defensar els nostres drets com a treballadores i usuàries. Només amb unes condicions laborals dignes es pot fer una bona feina i per això la lluita és comuna”, asseguren.

A Sabadell s’han concentrat algunes desenes de persones, amb distància de seguretat entre elles, a les portes de l’hospital de Sabadell. Es concentraran cada dimecres per passar “dels balcons als carrers”. La protesta inclou també peticions de millora per a l’atenció primària, per l’hospitalària, per les residències de gent gran i també pel transport sanitari.

Foto portada: concentració aquest migdia davant l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Autor: T.M / cedida.