Foto portada: el primer naixement al centre Dexeus Dona Sabadell. Autor: cedida.

Els nadons tornen a l’antiga Aliança

L’antica clínica Aliança, després Clínica del Vallès i ara hospital Quirónsalud del Vallès, ha recuperat recentment el servei de guàrdia i atenció al part. El passat divendres a la tarda es va practicar el primer part en sis anys. 

A Sabadell els nadons ja no només poden néixer a l’hospital Parc Taulí o als propis domicilis (una pràctica a l’alça que aixeca simpaties i recels a parts iguals). Des del passat 20 de juliol també hi ha naixements a l’antiga clínica Aliança, ara hospital Quirónsalud del Vallès, al passeig de Rubió i Ors. És el primer nadó del centre Dexeus Dona a Sabadell, ubicat a la quarta planta de l’hospital privat. Hi ha dues sales de dilatació i dos paritoris, així com quiròfans per a cesàries i altres intervencions que precisin de cirurgia, amb servei de guàrdia de ginecòleg i llevadora durant les 24 hores.
El primer part va ser d’una nena, que va pesar 3,44 quilos al néixer. El part va ser per via vaginal i va transcórrer amb completa normalitat i sense complicacions, després de tan sols dues hores i mitja de dilatació, ja que la mare té dos fills. Tant la nena com la mare es troben bé. El naixement significa la recuperació del servei de guàrdia i atenció al part després de sis anys d’inactivitat ja que no hi havia personal especialitzat de guàrdia per atendre parts.

Foto portada: el primer naixement al centre Dexeus Dona Sabadell. Autor: cedida.