Foto portada: manifestants per la C-58. Autor: David B.

Sant Quirze-Barcelona, a peu per la C-58

Milers de persones es dirigeixen des de les 9 del matí cap a Barcelona a peu per la C-58, la principal connexió entre el Vallès Occidental i la capital catalana. Provenen de Sant Quirze, amb manifestants de diversos punts de la geografia catalana, molts d’ells sabadellencs i vallesans. 

És la tercera etapa de les anomenades Marxes per la Llibertat, que ahir van passar per Sabadell provinent de Vic i per Terrassa provinents de Berga i van fer nit a Sant Quirze, que havia preparat un dispositiu d’acollida però que ha estat superat per la realitat. No poques persones han acabat dormint en domicilis particulars de voluntaris davant l’allau de participants.

Sigui com sigui, aquest divendres han sortit sobre les 9 del matí cap a Barcelona des de la C-58. Just davant de l’ABB a una banda i la històrica Unitat Hermètica (ara Huayi) a l’altra, s’ha tallat el trànsit en direcció Barcelona. Un primer grup, la majoria dels quals havia vingut a peu des de Sabadell, s’ha col·locat al mig de la calçada, deixant pas a la capçalera, que ha entrat a tota marxa a la C-58. A la capçalera les parelles dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, o Jordi Sànchez, empresonats des de fa més d’un any i mig (dos cas en el cas de Sànchez), i condemnats pel Suprem a una dècada de presó per sedició aquesta mateixa setmana.

Marxa per la llibertat Sant Quirze-Barcelona

Diversos milers de persones s’han sumat a la marxa. Des de la capçalera fins el darrer manifestant hi ha més de mitja hora de gent caminant a bona velocitat. El grup es dirigeix a Barcelona, on entren per l’avinguda Meridiana i confluiran amb la resta de les Marxes de la Llibertat a la tarda, preveient-se una manifestació multitudinària. Tot en el marc de la vaga convocada pels sindicats independentistes aquest divendres 18 d’octubre.

Foto portada: manifestants per la C-58. Autor: David B.