Seguidors radicals d'equips de diferents futbol s'enfronten al Zurich de Barcelona. Pla general de la batussa del 12 d'octubre del 2017. Autor: ACN.

Seguidors ultres del CE Sabadell, entre els detinguts per la baralla del Zurich

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona i Madrid un total de 21 joves acusats de participar en la baralla a l’exterior del bar Zurich, a la Plaça Catalunya del passat 12 d’octubre entre grups radicals.

Segons fonts policials detallades per l’Agència Catalana de Notícies, es tracta de persones seguidores d’equips de futbol del València C.F, CE Sabadell i membres del Frente Atlético amb ideologia similar però que estan enemistats entre si. Durant la disputa, els membres dels grups es van llençar taules i cadires de la terrassa de l’establiment i un agent de la Guàrdia Urbana es trobava al lloc dels fets va resultar ferit. Concretament, els agents han arrestat 14 persones a Madrid i set a Barcelona. Els detinguts havien participat en la manifestació convocada per Societat Civil Catalana i altres entitats el 12 d’octubre amb motiu del Dia de la Hispanitat.

Aquest matí, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ja havia avançat que la policia espanyola havia detingut set persones de “tendència ultra”. El ministre ho ha avançat durant la sessió de control del Congrés dels Diputats i en resposta a una pregunta del portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, sobre l’actuació dels agents de les policies espanyoles a Catalunya.

Foto portada: seguidors radicals d’equips de diferents futbol s’enfronten al Zurich de Barcelona. Autor: ACN.