Carrer Sant Pere. Autor: David B.

Sense alternatives al trànsit fins que acabin les obres de la Sabadell Centre

Les dues primeres setmanes del curs escolar han deixat més que patents els problemes de la mobilitat al centre de la ciutat, intensificats per les obres de la rotonda a la carretera de Terrassa amb la Rambla d’Ibèria i les de l’estació Sabadell Centre de RENFE. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), reconeix els problemes i demana paciència a la ciutadania fins d’aquí a dos mesos, quan es preveu que reobri l’estació de tren. A dia d’avui no hi ha alternatives.

L’inici del curs escolar ha complicat sobremanera la mobilitat a la ciutat i en especial al Centre. Els habituals embussos en hora d’entrada i sortida de les escoles s’han intensificat i afecten més carrers a banda i banda de la Rambla. Moure’s en vehicle privat pel Centre, des de la Ronda Ponent fins a la Gran Via és més complicat que mai. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), reconeix el col·lapse però no pot oferir gaires alternatives:

Les obres de la rotonda les teníem assumides però tenim dos punts col·lapsats per obres. La sorpresa va ser que l’estació Sabadell Centre no estigués alliberada al setembre. Ara la mobilitat en aquella zona queda molt reduïda. El carrer de Tres Creus queda col·lapsat. Hem fet canvis eliminant el trànsit des d’aquell carrer fins la Gran Via i desviant-lo més al sud, cap a Sol i Padrís i el carrer Gurrea. Però això ens ha obligat a ampliar els marges de temps dels semàfors de la Gran Via davant el Club Natació Sabadell i això també està provocant més retencions en un espai ja saturat”.

El consistori ha fet alguns retocs en la circulació, com el canvi de sentit d’una part del carrer de la Indústria. “Petits pegats que ens poden ajudar a diluir una mica el problema”, reconeix. En definitiva, dos mesos d’una situació molt similar a l’actual. “Un mes i tres setmanes si compleix Renfe els terminis”, espera el regidor.

Xavi Guerrero. Autor: David B.
Guerrero, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Alternatives més enllà de la paciència? “Utilitzar la Ronda Oest, el passeig de Can Feu i el transport públic, que tenim noves estacions de FGC, que ens han d’ajudar a fer canvis intermodals amb RENFE. Buscarem algunes alternatives fins el novembre, però és molt complicat perquè el Centre és una zona amb molt trànsit, ja que hi ha moltes escoles i molta gent hi va per treballar”.

Els problemes del bus

La mobilitat en autobús també es veu empitjorada. Des que els busos no pugen pel Passeig de la plaça Major i el Passeig Manresa, l’eix entre el carrer Sant Joan i Doctor Puig, és  bàsic. I ara també està col·lapsat. En aquest sentit, no hi ha sortides a curt termini. A mig termini el consistori preveu alliberar de vehicles privats la Rambla i obrirà el debat sobre els carrers per on han de passar els busos.

Foto portada: vehicles al carrer Sant Pere, aquest dimecres a la tarda. Autor: David B.